26 Eylül 2011 Pazartesi

Seftalili Biskuvili Pasta

Gecenlerde evde bolca seftalim vardi acaba nasil bir tatli yapsam diye dusunurken aklima bu geldi ve hemen denedim.Arkadaslarimla paylasip begenilerini alinca paylasmaya karar verdim.Bence cok hafif ve hos bir tatli oldu ilerleyen gunlerde bunun farkli versiyonlarinida yapmayi dusunuyorum.Hali hazirda bu pastanin kakaolusu zaten var ve yapiliyor ama meyvalisida tercih edilenlerin arasina giricek gibi:)Tarifimiz soyle.
MALZEMELER:(Kare bir borcam icin)
2 paket potibor biskuvi,
4 adet seftali,
1 su bardagindan bir parmak eksik seker(seker oranini kendi damak tadiniza gore azaltabilir yada cogaltabilirsiniz),
1 paket vanilya,
1 cay kasigi tarcin,
2 yemek kasigi nisasta,
yarim cay bardagi su(nisastayi acmak icin).
1 kutu krem santi(icinde 2 poset oluyor),
1 su bardagi sut(krem santiyi cirpmak icin),
1 kase sut(biskuvileri islatmak icin),
suslemek icin hindistan cevizi.

YAPILISI: Seftalileri guzelce yikayip rendeleyin bir tencereye sekeriyle beraber alip pisirin.Ayri bir yerde nisanstayi yarim cay bardagi su ile acip seftalili harca yavasca kivam alana kadar dokun ve pisirmeye devam edin.Nisastayi bir anda dokmeyin ki cok katilasmasin bizim istedigimiz koyu muhallebi kivaminda olmasi.Pisen seftalili harca tarcinini ve vanilyasini ekleyip sogutun(seftalili harcin iyice sogumasi gerekiyor yoksa krem santinizi eritir)Krem santiyi cirpmak icin bir kaba alin ve posetlerin ikisinide bosaltip 1 su bardagi sutle iyice cirpin.Kare borcamimizin tabanini kaplayacak sekilde biskuviyi sute batirip yerlestirin(biskuvili katlarin hepsini islatip koymayi unutmayin)Uzerine seftalili harcin yarisini dokun.Ikinci biskuvili katida sute batirip dizin ve uzerine krem santinin yarisini surun.3.kat biskuviyide yerlestirip uzerine 2 yemek kasigi ayirip geri kalan seftalili harci dokun.Son kat biskuvileride yerlestirip kalan krem santiyi heryerine doseyip ayirdiginiz 2 yemek kasigi seftaliyi pastanin heryerine gelisiguzel dokun.Bolca hindistan cevizi serpip dolabta en az bir kac saat bekletin.Cok hafif ve ferahlatici bir tatli afiyetle yenmek uzere sizi bekliyor:)
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder