20 Eylül 2011 Salı

Tiramisu

Herkese merhabalar!
Dun aksam bir arkadasimda toplandik ve cok guzel bir yemek yedik:)bende hem ona yardim olsun hem de eli bos gitmeyeyim diye giderken tiramisu yaptim.Bu tarifi degisik iki sekilde yapiyorum,kimi zaman yumurtali bir muhallebi hazirlayip kekin arasina dokerek kimi zamanda bu sekilde.Bir italyan tatlisi olan bu guzel lezzet kahveli su ile islatilmis biskuvileri ve peynirle yapilmis muhallebisiyle agizda cok hos bir tad birakiyor.Italyanlar mascarpone adini verdikleri bir peynir kullansalarda biz turkler klasik labne peyniriyle yapmayi tercih ediyoruz buda tatliya daha hafif bir tad katiyor.Sizlerinde begenmesi umidiyle tarifimi veriyorum.

MALZEMELER(kare bir borcam icin)
1paket kedi dili biskuvisi ,savyer biskuvide deniyor(sponge fingers),
biskuvileri islatmak icin 1 su bardagi su,
2,5 tatli kasigi nescafe,
2,5 tatli kasigi seker

MUHALLEBISI ICIN:
4 bardak sut,
1 su bardagindan bir parmak eksik un,
1 su bardagi seker,
1 paket yada bir tatli kasigi sivi vanilya,
2 yemek kasigi hindistan cevizi,
1 paket labne peyniri(bazen iki pakette kullandigim oluyor daha yogun kremali bir tad oluyor buda cok hosuma gidiyor),
uzerine suslemek icin arzuya gore kakao yada rendelenmis cikolata.

YAPILISI:Orta buyuklukte bir tencerede peynir ve vanilya haric tum muhallebi malzemlerini karistiriyoruz.Ocaga alip kaynayana kadar pisiriyoruz.Dibine tutmasin diye devamli karistiriyoruz.Pisen muhallebiyi ocaktan almadan vanilyasini ekliyoruz ve sogumaya birakiyoruz.Iliyan muhallebiye peynirini katip 5 dakika mikserle cirpiyoruz.Diger yerde biskuvileri islaticagimiz suyu karistirip hazirliyoruz.Kare bir borcama biskuvileri nescafeli suya batirip cikardiktan sonra bir sira diziyoruz.Uzerine muhallebinin yarisini dokup tekrar ikinci kat olarak biskuvileri islatip yerlestiriyoruz.Kalan muhallebiyide biskuvilerin uzerine doktukten sonra sogumasi icin dolaba kaldiriyoruz.Birkac saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ama benim onerim aksamdan yapip dolaba kaldirmaniz bu sekilde daha guzel kivam tutmus oluyor.Bu tarifi arzu ederseniz cuplardada yapabilirsiniz cok hos bir goruntusu oluyor.Uzerine arzuya gore kakao yada rendelenmis cikolata serpip servis yapiyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder