5 Aralık 2011 Pazartesi

Salcali Pastane Kurabiyesi

 Bu kurabiyeyi gevrek kurabiyenin hamurundan yola cikarak icine farkli eklemelerle yaptim ortaya cok hos agizda dagilan bir kurabiye cikti. Pastanelerde satilan salcali kurabiyelerde cok hosuma gittigi icin bende bu tarifte salca ve corek otu kullandim. Ins sizde dener ve memnun kalirsiniz. Malzemelerimiz su sekilde....

MALZEMELER
250 gram tereyagi yada margarin( oda sicakliginda),
1,5 cay bardagi siviyag yada zeytinyagi,
yarim cay bardagi elma sirkesi,
2 adet yumurta sarisi icine,
2 tatli kasigi mahlep( arzuya gore),
2 tatli kasigi seker,
1 tatli kasigi tuz,
1-2 yemek kasigi corek otu,
2 yemek kasigi domates salcasi,
aldigi kadar un,
1 paket kabartma tozu.

Uzerine surmek icin
1 yumurta sarisi.
 YAPILISI: Oda sicakligindaki tereyagi ve siviyagi karistirip diger malzemelerle karistirin. Ele yapismayacak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ettikten sonra dolabta biraz dinlendirin. Dinlendirdiginiz hamuru arzu ettiginiz sekillerde kesip( cok ince yaparsaniz asiri derecede kizariyor,ben bir parmak kalinliginda yaptim) hafif yaglanmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup onceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin. Firindan cikan kurabiyelerinizi sogutmadan tepsiden cikarmayin yoksa cabuk kirilirlar.
Uzun sure tazeligini yitirmeyen bu kurabiyeyi ikindi caylarinizda rahatlikla sunabilirsiniz...

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder