8 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyagli Barbunya

Uzun zamandir canim barbunya yapmak istiyordu. Bir balik yemeginin yanina da guzel gider dusunesiyle aksamdan ozenle isladigim barbunyalarimi pisirdim cokda canim istediginden afiyetle yedim :). Simdi tarifimizi yazalim...

MALZEMELER
250 gram aksamdan islanms barbunya,
1 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
1 adet buyuk patates( kup kup dogranmis),
1 adet buyuk havuc( kup kup dogranmis),
3-4 dis sarimsak,
1 yemek kasigi salca,
1 tatli kasigi dolusu seker,
tuz,
karabiber,
siviyag yada zeytinyagi.

Uzeri icin:
bir tutam maydanoz.

YAPILISI: Bir tencereye zeyinyagi ile kuru soganlar alinir ve kavrulur. Sonra patatesi ve havucuda eklenip kavrulmaya devam edilir. Salcasi ve onceden islanmis barbunyalarinida ekledikten sonra sarimsagini koyuyoruz. Tuz,karabiber ve sekerinide ilave edip uzerini gecicek kadar sicak su ilavesiyle pismeye birakiyoruz.
Pisen yemegimize dogradigimiz maydanozlarida ekleyip ister soguk ister ilik servis yapiyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder