6 Ağustos 2012 Pazartesi

Yumurtali Dalyan Kofte

    Dalyan koftenin yumurtalisi , garniturlusu , sadesi her cesidi mevcut. Ben yumurtalisini yapip altina domates sosla servis yaptim. Yeni evliyken gelen misafirlerimin coguna bu yemegi yapmayi cok severdim. Soyle bir dusununce cok uzun zamandan beri yapmadigimi hatirladim ve mutfaga kosup hizlica iftara hazirladim. Sizlerde bu degisik guzel koftenin tarifi icin......


  • MALZEMELER
  • 750 gram kiyma,
  • 1 adet sogan ( rendelenmis),
  • tuz,
  • karabiber,
  • arzu edilen diger baharatlar,
  • 1-2 dilim ekmek ici,
  • 1 adet yumurta,
  • yarim demet maydanoz.
  • Ici icin:
  • 4 tane haslanmis yumurta.

  • SOSU ICIN
  • 5 adet domates ( rendelenmis),
  • 2 adet yesil sivribiber,
  • 1 yemek kasigi salca ( arzuya kalmis),
  • 4-5 dis sarimsak ( dovulmus yada rendelenmis),
  • 4-5 yemek kasigi siviyag,
  • 1 cay bardagi su,
  • tuz,
  • karabiber,
  • arzu edilen baharatlar.

  • YAPILISI
  • Kiyma diger tum malzemeleriyle guzelce yogrulur.
  • Bir tepsiye yada calisma tahtasinin uzerine serilir( asagidaki resimdeki gibi, kolayca rulo yapmak isterseniz altina strec film koymaninizi oneririm),
  •  Bir parmak kalinliginda yaydiginiz koftenin ortasina haslanmis yumurtalar aralikli dizilir.
  • Guzel bir sekilde rulo yapilir.
  • Yaglanmis firin kabina alip uzeri yaglanir ve onceden isitilmis 180 derecede uzeri nar gibi kizarana kadar pisirilir.
  • Kofteyi piserken kontrol edip yagindan bir kasik yardimiyla uzerine dokulur.
  • Bu islemi bir kac kez yapmaniz koftenizin nar gibi kizarmasina yardimci olucaktir.
  • Domates, yesil biber salca, baharatlari, sarimsaklari el bilendiriyla guzelce cekilir.
  • Bir tencereye alinip su ilavesiyle iyice pisirilir.
  • Firinda kizarmis kofte dilimlenir.
  • Altina domates sosu uzerine dilimlenmis kofteyle sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder