3 Mart 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Patates Cipsi

     Çocukların vede büyüklerin en sevdiği atıştırmalıklardandır Patates cipsleri . Yanlız hazır olanların hangi yağla ne koşullarda yapıldığı bir muallaktır. Bende eşimde ( bilhassa eşim) bu konuda hassas davranmaya gayret gösteriyoruz. Mutlaka bizimde almışlığımız ve yediğimiz oldu hazır cipslerden ama zararın neresinden dönülürse kardır mantığından yola çıkarak evimizdede çok leziz cipsler yapılabileceğini görmüş olduk. En fazla 10-15 dakika gibi kısa bir zamanda sizlerde leziz patates cipslerinizi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz........


  • Malzemeler 
  • 3 adet orta boy patates ( soyulmuş ve enlemesine bir sebze soyucağıyla incecik şekilde doğranmış),
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvıyağ.
  • Yapılışı:
  • Patatesler yukardada yazdığım gibi bir sebze soyucusuyla incecik doğranır ve tuzlanır.
  • Kızmış yağda az miktarda kızartılır.
  • Az miktarda kızartmamızın sebebi  patateslerin birbirlerine yapışmaması içindir.
  • Kızarttıktan sonra servis yapın....

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder