2 Mart 2014 Pazar

Yalancı Ekler Pasta




  • Malzemeler ( kare borcam icin)
  • 1 paket + 4 adet kedili bisküvi ( bir paketin icinde 24 adet çıkıyor artı 4 tane daha kullandım siz  borcaminizin boyuna göre daha fazla yapabilirsiniz),
  • Biskuvileri islatmak icin bir buyuk kase süt,
  • Kremasi icin:
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 4 yemek kasığı seker,
  • 2 yemek kasığı un,
  • 2 yemek kasığı nisasta,
  • 3 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kasığı tereyag yada margarin ,
  • 1 paket vanilya,
  • Üzerine dökmek icin :
  • Cikolata sos 
  • 2,5 su bardağı süt ( üzerinde oldugu sekilde pişirilir),
  • Süslemek icin:
  • Antep fistigi.



  • Yapılışı:
  • Pastanın arasına sürulecek krema icin vanilya ve tereyag haric diğer tum malzemeler cigden karistirilip ocağa alınır ve pişirilir. 
  • Koyuca bir krema olucagindan basından ayrılmadan devamlı karıştırarak pişirin ki dibine tutmasın. 
  • Pisen kremanin altı kapatılır ve yağı , vanilyasi eklenir hizlica karıştırılır soğumaya bırakılır.
  • Kedidili biskuvileri süte batirip cikarilir ve borcama bir sıra dizilir.
  • Bisküvilerin düz kısmı ice gelicek sekilde dizerseniz kremayi koyduğunuzda daha rahat kapatabilirsiniz.
  • Soğuyan kremayi sıkma torbasına koyup bolca biskuvilerin üzerine sıkın.
  • Krema sıktığınız biskuvilerin üzerine ikinci kat biskuvileri sutle islatip kapatın . 
  • Cikolata sosunu pisirip soğutun. 
  • Soğuyan sosu hazırladığınız kremali biskuvilerin üzerine dokun.
  • Antep fıstığı ile süsleyip bir kac saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder